torstai 17. marraskuuta 2016

Onnitteluni 100-vuotiaalle Suomelle!

Suomelle ja sen kansalaisille,


onnitteluni saavutuksestanne. Olette olleet itsenäisiä jo 100 vuotta. On kuin olisi vain hetki siitä kun itse olin kuningatar, ja hallitsin Suomea osana Ruotsia. Tunnen suurta ylpeyttä katsellessani Suomen kehitystä niistä päivistä nyt itsenäiseksi hyvinvointivaltioksi.


Olette tasa-arvoisimpia yhteiskuntia koko maailmassa! Kun minä päädyin kuningattareksi, se johtui hyvästä asemastani, ja olin yksi harvoista ellen ainoa. Nyt naiset Suomessa voivat tehdä mitä kaikkea sitä samaa, mitä miehet ovat voineet jo tuhansien vuosien ajan. Naiset saavat kouluttautua niin pitkälle kuin haluavat, osallistua politiikkaan ja vaikka hallita koko maata. Tasa-arvoinen avioliittolaki mahdollistaa myös samansukupuolisten välisen avioliiton. Uskomatonta!
Minä en aikanani halunnut mennä naimisiin, tai olla miehen alistamana. Nyt voisin naida kenet haluan, oli se nainen tai mies.




Suomi on joutunut myös suuriin hankaluuksiin vuosisadan aikana. Kärsitte sisällissodasta, jonka jälkeen kuitenkin toimitte entistä yhtenäisemmin. Puolustauduitte talvisodassa suurta Venäjää vastaan ja selvisitte siitäkin. Teidät tuomittiin osasyyllisiksi toisen maailmansodan jälkeen, mutta korvasitte kaikki vääryydet kovalla työllä.



Turun akatemia, joka perustettiin aikanani Ruotsin valtakuntaan, toimii edelleen Helsingin yliopistona. Suomesta on tullut suurempi sivistysvaltio, kuin olisin osannut koskaan kuvitella.



Onnea sadasta vuodesta, ja toivottavasti niitä tulee vielä satoja lisää!


Rakkaudella ja onnitellen,

Kristiina


kuvalähteet: http://bit.ly/2g11NTl http://bit.ly/2fYnCBx http://bit.ly/2f6XFSV http://bit.ly/2fYbe5Q






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti